TOP

A Goodyear UG Performance Generation 1 téli gumiról

Mint minden nagyobb gumigyártó, úgy természetesen a prémium kategóriát erősítő Goodyear is bemutatott nemrégiben egy igazi újdonságot a magas minőségű téli gumik kedvelői számára – adta hírül a Gumiabroncsakciok.hu. A gyártóról eddig is köztudott volt, hogy rengeteg innovatív újdonsággal dobták fel legújabb termékeiket, és a jelek szerint ez pontosan így lesz legújabb abroncsuk, a Goodyear UG Performance Generation 1 esetében is. A gyártó legújabb generációját képviselő abroncs egészen új utakat nyit meg a cég eddig sem szegényes portfóliójában, ennek köszönhetően a nevéhez méltón igazi generációs szakadékot képvisel közvetlen elődjéhez mérten.

A Goodyear UG Performance Generation 1 technológiai hátteréről

A Goodyear UG Performance Generation 1 ugyan az idei téli szezonban még csak nagyon kevés helyen lesz kapható – a gyártó ugyanis ezt a telet még leginkább a Goodyear Ultragrip 9-nek szentelte –, ellenben aki egy igazán kiváló, újgenerációs abroncsot szeretne vásárolni gépjárművére, annak érdemes inkább már erre az újdonságra hajtania. A kérdéses téli gumi számtalan technológiai újdonságot vonultat fel a piacon, ennek megfelelően egy speciális, kapocs-rendszerrel ellátott, ezen túlmenően pedig optimalizált lamella-alakot alkottak meg a készítők annak érdekében, hogy az abroncs sokkal jobb egyensúlyt és tapadást garantáljon ne csak száraz, hanem nedves úton, sőt mi több, havas útszakaszokon is, illetve az ezek közötti gyors átmenetek alatt. Miután a Goodyear jobb lamella-elhelyezést tett lehetővé a nagyobb lamella-sűrűség mellett, ezért fékezéskor, kanyarokban vagy manőverek idején havas, sőt jeges úton is sokkal jobb tulajdonságokkal bír, mint kategóriájának legjava.

 

A Goodyear UG Performance Generation 1 kimagasló mennyiségű blokk aktivátorral rendelkezik, amelyek által alaposan megnövelhették a készítők a tapadási és a fékezési teljesítményt havas és jeges úton. Mintaárkai az úgynevezett hidrodinamikus technológiával kerültek megvalósításra, aminek köszönhetően autónk ezzel az abronccsal sokkal jobban ellenáll majd a rendkívül veszélyes vízre való felúszással, valamint természetesen a latyakkal szemben is. Érintkezési felülete mindezen túl szögletesebb kialakítást kapott, amivel a gyártó képes volt sokkal egyenletesebb nyomáselosztást megvalósítani, sőt mi több, lényegesen jobb teljesítmény társaságában száraz és nedves úton, ami ráadásul a téli gumi teljes élettartama során megfigyelhető lesz. A Goodyear a kényelmi funkciók tekintetében beépített egy jól látható futófelületi kopásjelzőt is az abroncsba, aminek köszönhetően a tulajdonos a jövőben mindig és minden körülmény között látni fogja, hogy mikor is jött el az ideje az adott téli gumi cseréjének ahhoz, hogy a téli útviszonyok esetén mindig a megfelelő abroncsteljesítményben lehessen része.

Kinek ajánlott a Goodyear UG Performance Generation 1?

A Goodyear UG Performance Generation 1 téli gumi elsődlegesen azoknak az autósoknak ajánlott, akik nem elégszenek meg az átlagos teljesítménnyel a téli utakon sem, hanem szeretnék mindig a legjobbat és a legtöbbet kihozni gépkocsijukból, esetleg alacsonyabb tempók mellett is maximális biztonságban autózni, vagy szállítani családjukat. Az abroncs ideális nagyobb teljesítményű járművekre is, prémium kategóriás mivoltának köszönhetően pedig elsődlegesen azok használhatják ki erejét, akik minden nap, de legalábbis gyakran használják autójukat hosszabb távon is a téli utakon.

 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.