TOP

Az ellenállhatatlan krémesek

recept1Talán nagyon kevés ember van, aki nem szereti a krémes süteményeket. Rengeteg fajtáját ismerjük, ami a legtöbb esetben egy nagyobb családi összejövetelen, vagy ünnepnapokon kerül fel az asztalra.

Amit az ízek világába csak el tudunk képzelni, azt mind megtaláljuk a Receptneked gasztro portálon a habos-krémesek között. A hatalmas vanília habbal, vajas, csokoládé, joghurtos krémmel töltött finomságok igazi rossz kedvűző hírében állnak. Életünk legfontosabb eseményeiről sem hiányozhat a torta. A születésnapokat az esküvőket a torta behozatala koronázza meg. Érdekes szokások és hagyományok is kötődnek hozzá, hisz a szülinapi tortán lévő gyertya elfújásakor kívánhatunk valamit, az esküvői tortáról pedig úgy tartják, hogy minél édesebb és habosabb, akkor az ifjú házasok élete is édes lesz a jövőben.

Sok család életében azonban minden hétvégén készül valami krémes finomság az anyukáknak és nagymamáknak köszönhetően. Valójában az ilyenfajta sütemények elkészítéséhez, idő, sok alapanyag, türelem kell és persze a sütéshez való kedv is nagyon fontos. Nem hiányozhat belőle természetesen az a csepp szeretet sem, ami igazából ösztönözte a háziasszonyokat abban, hogy elő vegyék a nem rég kapott sütemény receptekkel teli könyvet és kipróbáljanak valami új krémes finomságot. A gyermekek nagy kedvencei közzé tartozik a minél több habbal és krémmel teli sütemények. Bár, mi felnőttek is szeretünk engedni a csábításnak, hisz nehéz ellenállni a több rétegből álló, színes, kívánatos ínyencségnek. A hölgyek többségénél az elfogyasztása után jön a bűntudat, a vele járó edzések és fogyókúra. Az tény, hogy nincs kellő hatással a karcsú vonalakra, de néha mindenki megengedhet magának egy kis kényeztetést, és nem kell annyira drasztikusan látni a dolgokat. Bizonyított, hogy nagyon jó hatással van a depressziós betegségekre, és azok, akik megvonják maguktól az édes, krémes finomságokat többet szomorkodnak. Kifutókon sem látni a deszka vékony modellek arcán egy szívből-lélekből jövő mosolyt sem. A mindennapokat megélő ember szereti élvezni az életet és nem vonja meg magát attól, amit szeret, persze mindent csak mértékkel.

 

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.