TOP

A hinta egy csodaszer, tudtad?

A hinta egy olyan örök kedvenc játszótéri eszköz, ami a nagyvárosoktól kezdve a kis falvakig mindenhol megtalálható. Az iskolákban, óvodákban, játszótereken alap játék, de számtalan család otthonában is díszeleg különböző színekben és alakokban. Merem állítani, hogy nem létezik olyan gyerek, aki sose hintázott volna felnőtté válása előtt. De lehet nem sokan gondolnák, hogy a hintázás mennyire pozitív hatással van a gyerekre és nem pusztán kellemes időtöltés.

Születés után is megfigyelhető, hogy a kisbabák is nagyon szeretik a ringatást, hintázást, a nyugtató hatása miatt. Az is érdekes, hogy ez felnőtt korban is megmarad valamilyen szinten, ezért szeretjük a függőágyakban való pihenést például.

A kutatások szerint a hinta használata elképesztően fejleszti a gyerekek szociális és kognitív készségeit, de még a fizikai erőnlét kialakulásában sem kicsi a szerepe. Az egyensúlyérzék stabilizációjára is kiváló és a megfelelő mozgáskoordináció kialakulásában is központi szerepet játszik. Ki gondolná, hogy az a gyerek, aki rengeteget hintázik, könnyebben tanul meg írni és olvasni is.

Néha előfordulhat viszont az a helyzet, hogy némely gyerek tart tőle. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy a szülők érzékeltessék vele, hogy a hinta nem ellenség, hanem az egyik legjobb szórakozási eszköz és fontos, hogy mielőbb megszerettessék vele.

A hinták tehát bizonyítottan fantasztikus hatással vannak a gyerekek pszichológiai, mentális, szociális, valamint fizikai fejlődésükre és még elképesztően szórakoztatóak is.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.