TOP

A környezetbarát műfű

 

Az emberiség jelentős része mindig is fontosnak érezte az évezredek során a környezetnek a megóvását. A környezettudatosság mint fogalom viszont az utóbbi évtizedekben született meg és korunk egyik legfelkapottabb témája. Ennek következtében számos iparág újragondolta a termékeit vagy ezeknek az előállítási módszereit környezetkímélet szempontjából. Sőt sok esetben már alapból környezetbarát új termékeket kreálnak.

Így van ez napjainkban az egyre népszerűbb műfű esetében is, mely már sok otthont, teraszt, kertet, játszóteret és sportpályát díszít.

A mai modern környezetbarát műfű újrahasznosítható anyagból készül és megjelenésre is elképesztően tükrözi az igazi gyep alakját. Megdöbbentő előnye, hogy hosszabb távon sem fakul ki és nem hatnak rá az UV–sugárzás káros hatásai. A vízelvezetési kialakítás miatt, egy erőteljes nyári zápor után sem jelentkeznek rothadó szagok és hamarabb lehet újra használni, mint az organikus pázsitot. Ami érdekes, hogy egy műfüves területen ugyanúgy lehet fákat telepíteni, mint az organikus kertekben.

De mitől mondhatjuk még, hogy a műfű környezettudatos megoldás?

Egyrészt rengeteg vizet pazarolunk azzal, hogy a kerti gyepet locsoljuk, ami esetünkben egyáltalán nem lesz így szükséges. Már nem kell használni kémiai anyagokat kártevő ellen és gyomirtásra, melyek rendkívül károsak a környezetre, atmoszférára és az állatvilágra is.

Végül pedig azt is érdemes figyelembe venni, hogy nem szükséges a fűnyírás, így már nem kell benzint vagy elektromos áramot használni a pázsit gondozására.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.