TOP

A leggyakoribb bőrbetegség, a melanoma, könnyen kivédhető lehet.

Sajnos az utóbbi időben számos olyan esetet hallhattunk, hogy az emberek különféle rákos megbetegedéssel küzdöttek, vagy ebben vesztették el életüket. A leggyakrabban előforduló bőrbetegség manapság a bőrrák, avagy melanoma, melyet ha idejében felfedeznének, könnyen gyógyítható lenne.

Magyarországon a tavalyi évhez képest megduplázódott a melanomás betegek száma, ami azt jelenti, hogy 3000 új beteggel számolnak az orvosok.

A melanoma egyébként a bőrdaganatok legveszélyesebb fajtája: ugyanis a basalioma, mely a leggyakoribb, az nem szokott áttétet képezni, a jóval ritkább a basalioma-nál (mely a megbetegedések 90%-át adja) spinalioma viszont már képes áttétet képezni. A bőrrák gyógyulásában az a kulcskérdés, hogy idejében észleljük és kezeltetjük -e. Erre nagy esélyünk van, hiszen a bőrrák rendkívül lassan növekszik. A melanoma csak az esetek 1%-ban jelenik meg, de ennek áttét képző képessége igencsak magas, ezért is veszélyes, az orvosok szerint csak akkor tudjuk túlélni, ha gyorsan védekezünk ellene.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.