TOP

A lőttbeton tulajdonságai.

A lőttbeton technológia kulcseleme, hogy a adalékanyagokkal dúsított és vízzel elegyített cementmasszát  egy fúvókával végződő tömlőn keresztül -sűrített levegő segítségével-, fellövellik az előre megerősített felületre. Szerkezet megerősítés, vagy egy teljesen új beton szerkezet létrehozása is lehetséges a technikával.

A lőttbetonozásnak két lehetséges módszere van: a nedves vagy száraz. Az anyagkeverék nedvesen vagy szárazan történő felvitele az elvégzendő munkától függ. Csak a tapasztalt és több éves szakmai tapasztalattal rendelkező építőmunkásokra érdemes rábízni a feladatot, akik hiszen a technika szakszerű alkalmazásához szükség van a gyakorlatra.

A lőttbeton előnyei, és tulajdonságai közé tartozik a gyorsaság és a rugalmasság, a tökéletes tapadás az előre megerősített felületen. A beton tömörsége optimális ez pedig kiváló tartósságot eredményez. A felvitt beton ugyanis csak csekély mértékben zsugorodik. A lövelltbetonozás egyik legjelentősebb előnye, hogy rövidebb a kivitelezési idő.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.