TOP

Így készítsd elő ajkaidat a rúzshasználatra!

A rúzsviselésnek vannak alapszabályai, ahogy alapvetően a sminkek viselése is felelősséggel jár, hiszen nem mindegy, hogy bohócnak vagy esztétikus nőnek sminkeljük magunkat. A probléma kezdődhet ott, hogy nem vagyunk tisztában azzal, hogy milyen színű sminkek illenek hozzánk, és kicsúcsosodhatnak ott, hogy rosszul használjuk azt, amink van.

A rúzsok esetében az szokott lenni a legnagyobb probléma, amikor valaki csak „alkalmi rúzshordó”, és egyébként nem különösebben tesz azért, hogy az ajkai szépek és egészségesek legyenek. Rendkívül fontos, hogy elég folyadékot fogyasszunk, sokan  rágcsálják ajkaikat idegességünkben, erről is el kell feledkeznünk, ha rúzst akarunk viselni, valamint érdemes odafigyelnünk arra, hogy mindig hidratáljuk az ajkainkat, hiszen nagyon könnyen kiszáradhatnak, és kirepedezhetnek, érdemes ajakbalzsamokkal kezelnünk minden nap, és sima és puha legyen a felületük. Ezek azok, amikre állandóan oda kellene figyelni!

A második lépés már a rúzsozás előtti lépés, amikor előkészítjük az ajkakat a smink felvitelére. Előtte nagyon fontos, hogy fogat mossunk, és ezt nem higiéniai okokból mondom, hanem esztétikai szempontból, ugyanis egy élénk árnyalatú rúzs felhívja a figyelmet a fogakra. Fontos tehát, hogy a fogainkat tisztán tartsuk, emellett pedig nem árt fehérítő fogkrémmel fogat mosni. Ezután áttérhetsz az ajkaidra: érdemes egy fogkefét tartani külön az ajkaknak, mellyel rúzsozás előtt átdörzsölgeted őket, hogy minden felesleges hámsejtet le tudj szedni róluk. Ezt érdemes egy puha sörtéjű fogkefével csinálni, és ajakradírként használhatsz sima fogkrémet is, vagy akár házi készítésű radírt is készíthetsz mézből és kristálycukorból, ennek előnye, hogy a méz extra puhává teszi az ajkakat (egyébként pedig nagyon finom megoldás…).

Miután ledörzsölgetted az ajkaidat, töröld őket szárazra, és jöhet a rúzsozás. Tulajdonképpen mindegy, hogy milyen kiszerelésű terméket használsz, lehet az a hagyományos rúzs formátum, vagy rúzspaletta, ecsettel is felviheted, a lényeg az, hogy kövesd az ajkaid vonalát, és ne húzd szélesebbre az ajkaidat, mint amilyenek természetesen.  A kontúrceruzát a rúzs színéhez passzintsd, szerencsére már nem a 90-eveket tapossuk, mikor a kontúrceruza árnyalatokkal sötétebb volt mint az ajkak színe.

Ha ezeket a szabályokat követed, már csak arra kell figyelned, hogy a sminkek illetve a ruhák harmonizáljanak egymással.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.