TOP

Így őrzik meg a gyümölcsök frissességét matricával!

Hatalmas problémát jelent az élelmiszeriparban, hogy a gyümölcsök nem érnek el időben a termesztőktől a fogyasztókhoz, sok esetben már hamarabb romlásnak indul az árú, minthogy egyáltalán megérkezne a boltokba. Ezt a problémát igencsak nehéz volt korábban orvosolni, hiszen az érés lassítására nem volt különösebben mód. 

A gyümölcsök 52%-a megromlik, ezért is vált szükségszerűvé a probléma gyors orvoslása. Erre tett kísérletet az a maláj cég, mely kifejlesztett egy olyan tapaszt, vagy gyümölcsmatricát, mely teljesen természetes összetevőket tartalmaz, és gyümölcsökre ragasztva használó. A matrica akár hetekig is tökéletes állapotban tudja tartani a gyümölcsöket, lassítva azoknak érését. A terméket Stixfresh -nek keresztelték, és már négy évvel korábban kitalálták, hogy el kellene kezdeni a kifejlesztését.

Ez nagy segítség lesz a magyar gyümölcs és zöldségforgalmazóknak is, ugyanis hazánkban is nagy probléma, hogy a termékek elrohadnak idő előtt. A matrica segít majd abban, hogy a gyümölcsök hosszabb ideig frissen maradjanak.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.