TOP

Menő gördeszkapálya lépcsőházak között

A közelmúltban külvárosi lakrészem környékén sétáltam, és figyelmes lettem arra, hogy építkezés zajlik, ám ez másabb volt, mint a szokványos lakótömb építés – itt parkosítás folyt, illetve egy gödeszkapálya is felhúzásra került a helyi fiatalság nagy örömére.

A gördeszkapálya nagyon menő, lényegében mindig van ott valaki. Nem is gondoltam volna korábban, hogy erre ekkora igény lesz a lépcsőházakban lakó fiatal srácok körében. Úgy tűnik, hogy jó befektetés volt.

Ezen felbuzdulva picit utánanéztem, hogy milyen pályákat szoktak építeni. A fiatalok ugyanis látszólag nagy bátorsággal vetik magukat alá a melybe az irdatlan magas „félcsőnek” nevezett emelvényről, így felmerült bennem a kérdés, hogy milyen eszközökön gyakorolják be ezeket a mozdulatokat. Kiderült, hogy a deszkázás egy olyan városi sport, melyek kb bárhol tudhatnak gyakorolni a fiatalok, ahol van lejtős út, lépcső, és babakocsi feltoló lejtő, ne adj’ Isten járdaszegély. Vicces, hogy amikor ezeket a gördeszkapálya eszközöket legyártják, akkor ezeket az elemeket mobilizálják: azaz van „csúszódoboz” ami az útszéli patkának felel meg, van „lépcsős piramis”, ami a babakocsi feltoló, és a lépcső utána szabadon látta meg a napvilágot, és az „ív”, ami a lejtős autóutakra emlékeztet.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.