TOP

Miért éri meg a szerver hoszting?

A szerver hoszting azért éri meg, mert egy olyan minden szempontból ideális helyre kerül a szervere, ahol az összes feltétel biztosított a gép megfelelő működéséhez.

A saját szerver vásárlása nem azért nehéz, mert sokba kerül – bár nyilván az is benne van, hiszen 300-1 000 000 forint közt mozognak az árak -, hanem azért is, mert a megvásárolt szervert fent kell tartani, karban kell tartani, megfelelő helyet és hőmérsékletet kell neki biztosítani, stb. Ez nem csak időigényes, és macerás, de még hozzáértés is kell hozzá.

A szerver hoszting lényege, hogy meglévő szerverének helyet bérel egy szakértőkkel dolgozó szervertelepen. A telepen egyébként biztosítanak szerver bérlést is, de emellett az üres helyekre bérleti díj fejében helyet- és karbantartást biztosítanak.

A szerver hoszting egy reprezentatív épületben valósul meg, tágas operátori helyiségben, egész napos felügyelet mellett működnek a gépek. Az ilyen szolgáltatások előnye, hogy szupergyors hálózati kapcsolat és óriási áramellátás biztosított az épületben, az áramellátás szünetmentesen, akadálytalanul üzemel. Biztosítják a szerver számára a működéséhez kellő hőmérsékletet, hidegfolyosós rackszekrény-rendszerben tárolják őket.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.